Friday, June 28, 2013

Dia


i miss this woman.
*sorry curi gambar

Tuesday, June 25, 2013

Yeay Dapat Tolong!






i am glad that i could help.
i really do.
ini yang aku mahukan.
menolong dan bantu apa yang aku tau.
(:

TREAT HIM RIGHT



don't make the same mistake to the next person.
treat him right.
:)

Monday, June 24, 2013

Pening Kepala


sebab kena kerja macam ni.
rasa tertekan.

Saturday, June 22, 2013

The Place To Celebrate my Birthday!



yeah~
my birthday is on the 4th of September
can't wait for this one!
:D

Girls Need To Start This

Girls need to start looking for guys who have goals, ambitions, and an education.
'Cuz 10yrs from now, swag isn't going to pay the bills.
:)

If I'm Your Man



hold each other hands to where ever we go.

be there for you in good and hard times.

take care of you the best that i can.

small hugs for you anywhere and anytime like no one is around.

kiss your lips each morning even though you are still asleep.

always make time for you even though i am a busy man.

go here and there just for the sake of having randomness fun.

take photos of us each time we go out together.

take you to concerts and have a great time.

make silly videos together.

do stupid things together.

and the most important thing of all,
love you with all i have.
no lies.
no one else.
just you.
and only you.





































































someone know how it feels like to have the new me.
she had the time of her life.
but don't appreciate me on what i have done.
i don't do well to people who does not appreciate me.
take note, my future wife.
thanks.
:)

*pegi lantak ler grammar aku tu*

Friday, June 21, 2013

Ketenangan


this photo was taken with my Lomo Fisheye 2.0.
tempat adalah di Batu Layar Beach Resort, Johor.

selepas seminggu yang penuh dengan sakit hati dan tangisan,
seronok dapat jumpa dengan pantai dan bunyi laut yang best.
rasa tenang skit.
thank you boss.

aku akan cerita dgn lebih lagi tentang ke pantai ni nanti yea.
:)

Monday, June 17, 2013

Mak Aku Awesome


rajin gila!
yes.
itu lah mak saya.
susah nak jumpa perempuan macam dia.
i love you mom.
:)

Sunday, June 16, 2013

Nak Tapi Macam

hye guys!
ada beberapa perkara yang aku nk kongsi dengan korang semua~
tapi bukan sekarang la rasanya.
sedang mencari mood untuk bercerita.
dalam masa yang sama sedang berusaha untuk cari idea dan mood untuk edit video kt tempat praktikal tu.
lalalalalala~

nnti bila waktunya betul, aku cerita semua yang patut.
okay?
hee.
terima kasih kepada semua yang membaca.
:D

Resize Multiple Photos at Once



sangat berharap tutorial ini membantu anda semua terutamanya blogger dan orang yang rajin upload gambar banyak banyak di luar sana.
:)

How to Screen Capture Samsung Smartphones


and SONY phones too.
;)

Wednesday, June 12, 2013

Lagu Ni Best (:



relaxing.
the words are just beautiful.
:)

Tuesday, June 11, 2013

Doa Seorang Ibu


terima kasih banyak banyak auntie di atas doa yang diberikan.
sangat dihargai.
ishaaAllah doa seorang ibu itu termakbul.
:)

Monday, June 10, 2013

Haikal Praktikal



hye guys!
jadinya buat pengetahuan, sekarang ni aku tengah praktikal kt Kluang, Johor.
di bawah syarikat bernama "Little Shutter"
check out their fb page:


ramai yang tanya kenapa jauh sangat.
entah la.
nk cari link baru.
kawan baru.
kenalan baru.
dan dapat tahu tempat dan budaya baru.

sampai di sini pada hari sabtu lepas.
jam 12.48PM.
membawa diri sendiri ke sana sini berjalan kaki.

nk tau cerita best?
masa aku tgh kemas2 bilik yang aku dapat ni, turun balik ke kereta nak parking,
aku dapat surat cinta.
dia suruh aku bayar RM30.
pegi mampos kau aku xkn bayar.
aku baru sampai kot.
tiba2 dah kena.
siot.

ni gambar lepas habis kemas:

senyuman yang menyembunyikan beribu tangisan.
hehe.



ohh ya.
aku ada buat vlog jugakk pasal tempat ni.
tgk lah

































hari ni dah start.
masuk kerja kul 10AM habis kul 5.30PM.
budak lain praktikal start kul 8AM habis kul 5PM.
muehehehe~

sumpah rileks gila kerja kt sni.
pakai suka hati asalkan kemas.
sebelum start kerja, breakfast dlu ramai ramai smpai kul 10.30 pagi.
makan tengahari, pastu siap ada minum petang.
tolak tolak punya tolak, berapa jam je aku ada kt work room tu.
hahaha.

task hari ni, boss minta aku edit video wedding.
alhamdulillah berjalan lancar.
FIRST TIME guna Final Cut Pro X dan juga iMac.
tak guna vegas dah duk sni.
belajar guna software lain.
hee.
ok laaaa. not bad.
lama lama nnti terer la kot.
nasib baik la aku ni fast learner.
alhamdulillah dapat beberapa pujian td dgn rakan sekerja.
:)


sooo, tu je lah.
habis praktikal 20 September.
so aku puasa, raya dan sambut birthday kt sni je.
huihui.
nak sedih buat apa kan?
LIVE YOUR FUC*IN LIFE!

thanks for reading.
:)

Saturday, June 8, 2013

Again

you are not there when i need you the most

Wednesday, June 5, 2013

Cerita Kejadian Cermin Kereta Pecah



alhamdulillah semua dah selesai.
:)

TERIMA KASIH UNTUK INI



yes.
thanks for making my day
tak boleh jadi lagi teruk?

rosak semua plan hari ni.
baru ingat nak tgk wayang sebelum pegi praktikal.
haihh.
tgk wayang kt melaka je la nampaknya.