Saturday, December 21, 2013

New Family Member



ohh yeahh~
alhamdulillah dapat juga merasa keyboard RAZER !
happy!
:D

Sunday, November 24, 2013

Tuesday, November 12, 2013

1.2K SUBS!


thank you so much to all who subscribed !
thank you thankkk you !

Thursday, October 24, 2013

Friday, October 18, 2013

Full Upgrade


SPECIALIST
Hermes SC Armor
Ballistic Mask
Full Upgrade Blackout MkIII
Device Recharge MkII
Shotgun Model 10a SP TAN


[JDT]kalcubemaster

NEW GRO Gameplay Video



IT IS FUNNY !
bwahahaha.
enjoy~
:D

MVP For Three Matches in a Row !



MATCH 1






MATCH 2








MATCH 3
*quits on second round. getting tired

MVP = TOP Scorer
16.10.13

TAMIYA



HOW AWESOME IS THIS?!
:DDDD

i miss my tamiya days.
i really do.

GRO Second Acount



yeps.
second account !
for this account i only play as spec full time.
(;

Tuesday, October 15, 2013

Monday, October 14, 2013

PERFORM !



Map: Chertanovo LZ













Map: Tomsk-9























GHOST RECON ONLINE
CONCLUSION:
feels happy !
:D

- 13.10.13 -

Beautiful Dream


had a dream about this pretty young lady this morning.
my campus junior.
what a dream.
:)

Konklusi September




enjoy~ !
hewhew.
macam macam info yang korang boleh dapat dari video konklusi kali ini.
;)

*dah rasa sangat malas nak update blog

Saturday, September 28, 2013

10 Years Later



Wedding Videography job for today, DONE!
its good to see all of you again.
:D


it has been 10 long years.

Thursday, September 26, 2013

Tuesday, September 24, 2013

MOAR Videos


video lagi lagi dan lagi.
video yang ni akan diselitkan dalam presentation praktikal nnti di UiTM Segamat.
i am happy with the result !
semua dah settle.
90%

tinggal nak masukkan voice over, then it is DONE !
dah boleh fokus kepada final report dan slideshow.
inshaaAllah akan dipermudahkan segalanya~
:D




























100% FINISHED Screen Capture:



LOTS OF LAYERS~

New Sun Glass


my new cermin mata hitam for kalcubemaster !
yeyy ~
:D




cuz the old one are missing.
:P

Sunday, September 22, 2013

Short Film With Ajak SHIRO


haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
semalam tempat aku praktikal buat video shooting sikit on a short film.
ada artis jemputan : Ajak SHIRO Raja Lawak.

a new and fun experience for me.
best !
masa berlakon dalam mall, semuaaa pandang.
segan gila.
terasa artis sekejap.
bwahahahaha.

berlakon memang sesuatu yang sangat memenatkan.
anddd time consuming.
alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.
yeay!
:D





































Behind The Scenes video will be uploaded on my youtube channel very soon~

With Bride and Groom




haha.
previous wedding videography @ Kluang Johor.
14th September 2013


CERIAAAA~
xD

Thursday, September 19, 2013

Final Presentation Preparation



alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar.
ini semua preparation untuk presentation practical.
on the 3rd of october.
inshaaAllah akan dipermudahkan segalanya~
:D

UPDATE:
Video : 92%
Report : 60%
Slide Show : 20%

Perempuan Kalut !



i wish my recent EX read this.
it would be a slap in the face.

pergi kt lelaki lain.
tapi tak bahagia.
bergaduh sampai nak jadi single la ape la bla bla.
HAHAHAHAHAHAHAHAHHA.
kesian.

karma has done its work perfectly.
:)

Dulu Dan Sekarang



saya sangat setuju dengan gambar ni.
dulu dan sekarang punya student sangat berbeza.
sangat sangat.
serious.

Lokasi Praktikal



peta di atas menunjukkan di mana aku berada sepanjang 3 bulan praktikal.
Little Shutter, Kluang Johor.

seronok. best. osem.
:)

Photography Competition !



banyak tu kalau dapat top 3 !
tema dia pun boleh tahan senang.
yuran penyertaan pulak sikit.
nice lah.

cuba la korang masuk pertandingan ni.
mana la tau rezeki kan~

kepada yang nak mencuba, boleh pergi kt website yang tertera di flyers itu.
good luck!
:D

Dual Monitors


seperti yang anda boleh lihat di atas,
satu monitor digunakan untuk edit,
lagi satu monitor digunakan untuk select footage.

kerja jadi lebih senang.
SERIOUS!
:)

Awal Tengok Pewdiepie



haaaa.
tak pernah lagi berlaku begini kt aku.
masa ni dia baru upload videonya 2 mins ago.
cepat2 aku tgk dan komen.
hahahaha.

rasa best sekejap sebab bawah 300 viewers.
;)

Color Correction



yes.
COLOR CORRECTION sangat penting dalam bab editing video.
antara kepentingannya adalah untuk menghilangkan kekuningan yang ada disebabkan oleh pencahayaan sekililing untuk dapatkan natural color.

contoh yang paling jelas sudah pun di print screen.
(gambar di atas)
harap korang belajar sesuatu di sini.
good luck!
:D

Tanya Haikal




HAHAHAHA.
paling tak tahan ayat abang videographer ni.
:P

color correction tutorial sebenarnya dah ada.
tahun 2011 punya video.
boleh tgk di sini:


jangan lupa subscribe !
:D

Second Wedding Video


this will be my second wedding videography video.
its BEAUTIFUL~

can't wait to finish it!
:D

Friday, September 13, 2013

Hari Jadi Mak !




3rd September : Birthday Ayah 
4th September : Birthday Haikal 
13th September : Birthday Mak !

selamat hari jadi ibu kuuuuuuuuuu~
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki !
haikal doa banyak banyak kesihatan dan kesejahteraan mak.
you are the strongest among the strongest lah mak.
tak reti nak penat bila buat kerja masak or cake 

keep on being the superwoman of the family and among your friends.

i love you mak

:D


Monday, September 9, 2013

Instagram Haikal !



Photos Based on Composition, etc.
99.9% phone photos.

Follow my instagram : @kalcubemaster

i'll meet you there~
hewhew.
:D

Sunday, September 8, 2013

Minion Shirt!



terasa comel sikit bila pakai baju ni.
hohoho.

RM30.
boleh contact Ali Power kalau korang berminat nak beli.
yang aku pakai ni size S.

awesome shirt!
comel~
:P

Projek Video Korporat



ya Allah.
rasa nk nangis tengok video ni nak siap dah.
editing since July broooo~
video korporat untuk J-BIOTECH.

sikit lagi nak siap.
alhamdulillah.
semoga dipermudahkan hingga habis.
inshaaAllah.
:)

Digital Drawing of Me



haikal's portraiture digital drawing by Ali Power!
memang power laaa brader.

nice!
:D

1K Subs!



alhamdulillah.
dalam masa 5 bulan, tambah lagi 500++ subsribers.
thinking of making more QnA videos?
atau nk buat video cm lain skit?
haha.
aku pun tak tau la.

thank you so much guys!
:D

Tuesday, September 3, 2013

Selamat Hari Jadi Ayah!



Kepada En Omar Rahman ,
Selamat hari kelahiran dari anak lelaki pertama mu.
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

terima kasih banyak atas segala galanya.
semakin haikal besar, semakin haikal sedar kenapa ayah besarkan haikal dengan cara yang tegas dan garang. alhamdulillah dapat bawa diri sekarang.
i love you daddy 
:D


3rd September

Sunday, September 1, 2013

Saturday, August 31, 2013

Konklusi Bulanan Videos


yeah.
you know it will be epic.
muehehe~

akan diupload esok malam.
baru nak start buat video2 gini.
video konklusi untuk setiap bulan.
selamat mendengar aku membebel okay?
hoho.

jaga diri semua!
babai Ogos!
Selamat datang September!
:D

Beraya Raya Versi 2013



rasa sangat seronok dapat jumpa korang semua.
lama kan tak jumpa?
gelak sakan!
hahahaha.
kalau dah jumpa naim, memang rosak tekak ni asyik nak gelak je.
:P

ohh buat pengetahuan,
gambar di atas tu group yg beraya di KL.
gambar bahagian bawah group beraya di JB.
kamu semua classmates.
tapi kami buat pada hari yang sama walaupun lokasi yang berbeza.
sweet kan?
tauuu~
hohohoho.

dah besa tapi masih dapat duit raya.
itu yang paling awesome!
thank you so much guys.
:D

Wedding Job. FINALLY!






16 dan 17 Ogos 2013
di Seremban.

after a very long wait.
dapat juga wedding job yang ditunggu tunggu.
di mana haikal jumpa jodohnya.
HAHA.
tiba tiba.
:P

terima kasih kepada kedua pasangan pengantin kerana menggunakan perkhidmatan
KALCUBEMASTER

thank you thank you!
:D