Sunday, August 28, 2011

Berbuka Dalam GELAP

hye hye hye semua!
:D
rindunyeaaaaaa kt bloggers sekalian~
dh lamanyaaaa x update blog.
banyak sgt mnde nk cite sbnrnye.

browser ada masalah PROXY!
bengong btl.
setiap kali nk bukak blog, x boleh.
sbb guna mozilla firefox.
TETAPI, tak teringat pulak nk guna web browser yg lain.
sengal x?
hahahahaha.
ape la seyyy haikal nih.
mereng dh.
boleh jea guna google chrome ataupun internet explorer.
;D

masalah~
masalah~









ni haaaaa.
nak share ni.
haha.
skrg ni tgh cuti raya.
so, xde kelas selama seminggu. tp, assgnmnts tetap perlu bergerak!
raya tahun ni cm x raya.
x best.
nak kena fokus FINAL lg.
-.-




so sebelum cuti raya ni, ada beberapa perkara yg telah berlaku.
semasa puasa, ketika aku dan lg dua orang rakan nk berbuka di PI.
hari Jumaat x silap.
ke Khamis?
haha. lupa dh.
aku ngn rakan2 dh ambk makanan, dduk di tempat yg disediakan.
kemudian, kami pn menunggu~
tunggu punya tunggu, 5 MINIT sebelum berbuka, tiba2 BLACKOUT!
satu UiTM Segamat tu xde elektrik.
tinggal cahaya dari lampu kecemasan jea.
dh la time tu angin kuat.
nak hujan. ditambah lagi dengan petir dan guruh yg kuat.
aku dh rasa cm - nk kiamat dh ke ni.
serious seram x tipu.
pastu azan pun kena manual. maksudnye x boleh nk guna pembesar suara. ktrg yg ada kt PI (Pusat Islam) msg la student2 yg ada kt kolej untuk inform yg dh boleh berbuka.

akhirnya, kami pun berbuka dalam gelap. yg lain bawak phone, so boleh la suluh2.
aku ni dh la baru balik dari aktviti kokurikulum. mne bawak phone.
yg lain at least nampak apa yg drg makan.
aku men ngggaaappp jea apa yg ada dalm pingaan tu.
kena pulak lauk ikan. memang gigit sikit2 laaa.
xnk tercekik tulang.
kesian btl semua orang yg ada kt uitm time tu.
yg bbuka kt lua lain cite laa.

lpas dh bbuka, solat kt PI dalam gelap.
wuu~
best!
first time solat dalam keadaan cmtu.
hoho. cm menarik pn ada.
;)

bila dh balik ke kolej, punyaaa laaaaaaa seram doeee.
bilik aku kt tingkat 3.
aku dh la xde sebarang cahaya untuk disuluhkan.
dh cm game LEFT4DEAD pn ada.
gelaap sgt. nampak pn samar2 jea.
masih segar lg dalam ingatan aku view nye cmne.
nasib baik la bulan puasa.
semua "makhluk2" Allah kn xdeaaa.
(cuba untuk fikir sepositif yang mungkin time tu)
sampai2 bilik, punya laaa panas.
lepas dh salin baju apa semua, luckly, aku ada kipas kecik yg pakai bettry tu.
haha. hebadddd kn?
beli kt billion. incase blackout. sbb uitm tu banyak kali jgk la sblm ni blackout.
disebabkan oleh situasi mengizinkan, aku pn guna la kipas kecik tu.
ada la jgk udara yg bergerak.
kalau x, aku memang susah nk bernafas.

esoknye tu aku ada test.
test ECO.
so aku ambk keputusan untuk tido.
sebelum tido, aku set up dluuu.
haha. kipas tu, aku gantung kt katil tingkat atas supaya aku x rasa panas.
then on kn torchlight hp nokia yg sgt sgt membantu.
pd mulanya, memang susah sgt nk tertido.
tp akhirnya ttido jugaaa.
kul 2 pagi kot rasanya aku terjaga.
sbb bdak2 menjerit  dh ada balik elektrik.
aku terus ucapkan alhamdulillah dan sambunggg tidoooo~
haha.
pengalaman hidup di dalam kampus!
seronok!
tp x seronok bila SEDANG berhadapan dengan situasi tersebut.
jadi seronok bila dh lepas jea.
;))


untuk cerita lain, aku post kt entry baru la k.
baru banyak sikit post aku bulan ni.
tq for reading it!
:D

Friday, August 12, 2011

4 Years of Happiness

today, ZK is 4 years old!
:D
- ZatiKal -
yeayy!
<3









lamanyaaaaaaa~
x tau nk kate apea.
nk ckp lama, memang terasa pn 'lama' dyea tu.
yup yup yup/
hari ni, lebih tepat lagi pada jam 10.23PM,
aku nk 4 tahun dengan dyea.
:)

lame kn?
tp aku rasa cm baru smalam kenal die.
ceewwaahhh~
hahaha.

from 2007, untill 2011.
12th of August.

what that i can say is,
she is perfect for me.
her smile, her laugh, the way she treats me.
i love her so much.
thank you for everything syg~
:D



































4 years with you has been the wonderful years of my life.
thank you for everything,
Noor Izzati Binti Sabri
<3





p/s: she is cute GILA! :P

Thursday, August 4, 2011

CST PRODUCTION @ UiTM Segamat!

-ini tag exco aku-


yeahhhh!
hahaha.
tau x pmnde itu CST PRODUCTION??
jom tgk hasil2 kerja mereka:















tengok taw video2 kt atas ni!
mereka slalu juga klua dalam tv~





hebadddd kn?
yess!
dan ini pula, video pertama yang aku tgk time mula2 tau CST PRODUCTION ni:

cantik kn video2 yg mereka buat?
aku kdg2 tgk vid drg ni jadi sgt terharu.
respect gila to the team members.
mereka semua videographers yang besa laaa syarikatnya.
banyak artis2 yg menggunakan khidmat mereka untuk wedding.
the founder, dh lama tubuhkan CST ni, tp skrg baru nampak drg smakin maju.
bukannye drg ni SLOW, tp naik secara perlahan2. femes and publisiti bukan pilihan mereka.
mereka lebih suka dikenali secara perlahan2.





1st skali nk luahkan, terima kasih banyak2 kepada CST kerana sanggup turun ke UiTM Segamat untuk memberikan videography talk.
terima kasih juga kepada ketua projek dan EXCO Photography Club UiTM Segamat!
tanpa korang semua, xkn berlangsung pn majlis ni.

2ndly, aku sgt sgt sgt excited dan teruja time drg bg talk.
kalau boleh xnk pejam mata.
hahaha.
lebih2 pulak ann.
tp seriously best.
drg kongsi pelbagai ilmu yg boleh diguna pakai pada masa akan dtg.
the best part is mereka mmperkenalkan SENJATA SENJATA mereka dalam melakukan videography.
terbaik!
gempak seyyy.
1st time tgk ngn mata sndri depan2 live~
slalunye tgk gitu2 je kt FB ataupun vimeo.
mereka siap bagi lagi kami pegang2 brg yg ada.





they are great, creative minded, high class performers but very humble and friendly.
its good to know people like this still exist in this world.
:)





dan buat pengetahuan semua, CST PRODUCTION buat PERTAMA KALI nya memberikan talk di IPT.
UiTM Segamat adalah yang PERTAMA!
:D










nak taip panjang2 pn x guna.
sbb dh memang excited.
HAHAHA.
tp yang paling sedih, gambar2 yang aku tangkap (gambar student ngn CST) semua sharp, ada angle, ok dan x overexpose.
sampai kt gambar aku (mntk tlg org lain ambkkn), ROSAK! blur! pegi fokus background! overexposed!
eeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GERAM!!
*memang aku tgh marah

bukannye senang nk jmpe drg.
aku sgt sgt sgt sedih.
terima kasih la ye kpd yg ambk gmbr aku tu.
ni ha gmbrnye:


-with the founder of CST PRODUCTION-

ni antara gambar yg ROSAK tu.
malas nk tunjuk semua yg ROSAK.
buat sakit mata jea.













konklsi:

saya berasa amat gumbiraaaaaaaaaaaa + sedikit sedih sbb gambar tu.
terima kasih sekali lagi kepada CST PRODUCTION kerana sudi menziarah ke UiTM Segamat untuk memberikan talk dan kongsi ilmu anda semua dengan kami.
insyaAllah kita akan berjumpa lagi pada  masa akan datang.
:D