Thursday, June 24, 2010

Wednesday, June 23, 2010

Kolam Air Panas di Perak :D

 yeah~
ini la nye
Hot Springs Sungkai Perak
tmpt ni sangat best dan menarik!
aku pergi ke sini pada 18-20hb Jun 2010.
3 hari due malam.
bukannye vacation ke ape.
tp ade PUSPANITA pnye team building program.
mak aku ahli PUSPANITA.
then die ajak la aku, adek ngn ayah g skali.
aku ade keje la kt situ.
photographer :)
tp ayah aku smpai kt situ hari sabtu.
sbb keje an hari jumaat.



muke adek aku yg control ayu di depan kaunter check-in.
ahahahaha.
;D



smpai2 sahaje disane,



aku di perli oleh rakan2 mak dan juge mak
'orang rendam kaki je kt kolam panas tu, haikal kene rendam muke bagi hilang jerawat'
dan macam2 lg.
malas nk ingat.
kesian haikal.
ble dh tnggu cm nk dekat 30 minit, akhirnyea bley masuk bilik!



room number : 123
best kn?
chantek bilik dyeaaa
:D
ble dh selesa kn dri ngn blik, mereka pn mule ngn aktiviti yg pertame iaitu........
mengecat!
bosan btooool laaaaah aku kt dlm blik tu.
ahaha.
;D
then, aku ngn adek aku pn mengambil keputusan untuk jalan2 dan explore tmpat tu.
:)



yupppp.
aku cm bese la kn.
sume tmpat aku nk lompat.
;D

cube korang bace sign board tu.
suhu air kt situ 90 hingga 100 darjah!
memang air berasap asaaaap.
best woooo.
pmndngn kt situ chaaaaaaaaaaaaantek sgt.
1st time tgk mnde cmtu.
jd nye, aku pn gumbira + excited



aktiviti malam :



solat maghrib berjemaah dan tazkirah.
mule2 aku rse best sbb dh lame x dengar tazkirah.
tp kn.
aku ingat die nk bg tazkirah psal masalh sosial ke ape ke.
rupe2 nye hal2 org dewasa dan permpuan.
aku pn dh cm mls,
aku pn mengundur diri dgn senyap.
heheheh.
then, g bli air kt cafe yg berdekatan dan tgk German kalah lawan ngn Serbia.
ahahahahahaha.
;DD



aktiviti pd hari yg ke2 dua pula ialaaaaaah:



poco poco!
aku memang master mnde nih.
tp aku x join.
photographer la kate kn.
;)



 selpas bersenam, mereka pn berjalan2 kt tmpat yg aku ngn adek aku dh pegi semalam.
yg mse aku pegi ngn adek, ok la lg.
tp ble pegi pagi2, wap air lg bnyk.
yeaalaaaa kan.
da sjuk pagi2.



pstu breakfast!
yeahhhhhhhhhhhhh~
aku mkn ape je.
roti+kaya dan cereal+coco crunch+susu
tp sedap!



makan pn sudaaaaaa,
mereka pn berkumpul di padang untuk 'telematch'



sungguh kelakar.
ahahaha.
;D
aktiviti untuk bdak2 pn ade.
tp antare drg2 je la.
bosan.



kemudian, kami pn naiki mnde ini untuk round2.
tmpat ni besa sbnrnye.
sangat besa dan masih baru.



smpai la satu ketika, pak driver tu bawak ktrg ke tempat mandi!
woooooo~



yeah yeah.
time ni, ayah aku pn da smpai :)
tmpat mndi ni menarik.
aku nk sgt mndi.
tp......
x boleyy
aku xnk kulit aku smakin glap sblm msuk uni ni.
;D



aktivi paling menarik sepanjang aku kt sne:



berendam di spa kolam air panas semula jadi.
wooowowowowo
best sangat!
(kulit aku nmpk gelap sbb pncahayaan kt situ. tu je. bukan kulit aku makin gelap ke ape)
ade care nye klu nk berendam kt kolam air panas nih.
klu x, korang akan rse pening, nk muntah dan pitam.
hari tu, ade sorang due jgk la yg rse cm nk pitam and muntah di tempat tersebut.
aku rse pening2 sket lpas naik dari kolam tu.
itu tindak blas yg biase.
ade yg rse badan gatal2.
itu adalah kerana 'toksin klua dari badan'
yeeelaaaa kot.
mne la aku tau.
;D
 pada malam hari:
(acara kemuncak)



kareoke laaaaa!
ape lagi!
xD
mak ayah aku juare woooo acara berpasangan.
bangge!
;D



kemusdian kami makan durian yg sdap lg enak.
hohoho.
da lame x rse durian.
:D



hari ke3, aku x tngkp gmba pape pn.
sbb aktiviti pn da abis.
hari yg ke3 free.
bley wt pape yg korang nak.
disebabkn aku ni cm mls nk klua blik,
soooo, aku x wt pape dh.
klua blik pn sbb nk breakfast :P



sebelum balik, ayah bwk aku pegi ke sungai.
aku rse sangat tenang.
dh lamenye x dengar bunyi sungai.
tbe2 teringat balik zaman persekolahan time pegi kem and evrything.
:')



itu sahaja pendokumentasian oleh kalcubemaster yawww.
tata for now.
tnx 4 reading it!
:D

Thursday, June 17, 2010

My Gallery Blog is the 1st Result On Google?!




yeah mannn!!!
ahahahahahahaha.
bangge siot.
;D

cmni2,
cube search
'bola jaring MSSM 2010'
kt google.
thats all that i can say.
:P

ucapan:
saye ingin berterime kasih kpd guru SMKPP16(1)
Pn Azimah
kerana mmberikan peluang seperti ini kpd saye.
di samping dpt mencungkil/mengasah/menyerlahkn lagi bakat saye dalam bidang fotografi.
saye juga ingin berterima kasih kpd Jabatan Pelajaran dan MSSM.
tidak lupe kepada pengurus2 pasukan, jurulatih2, dan para pemain krn dpt mmberikan kerjasama
yg bagus hebat cemerlang gemilang terbilang
:D









END

Tuesday, June 15, 2010

The Karate Kid Was Da Bomb!


seriously!
aku sangat sangat suke ini ceritaaaaaaa.
cite ni bnyk part2 yg sedih.
bnyk kali aku tahan nanges :'(
aku label cite ni sebagai - ko x tengok, ko rugi smpai mati
ahahahaha.
nice!




















sementare tnggu msuk wayang tu, aku ade la snap2 gmba sket.
klu ade muke korang, bg tau aku.
;D

Monday, June 14, 2010

9 Days Of Non-Stop Working

sperti yg aku ckp kt twitter:

'lpas ni, kene gerak kedah plak. wedding blah pengantin lelaki. soo, haikal is
officially BUSY from 5th to 13th of june 2010. thank you.


yess.
aku sgt bz selame 9 hari:
wedding kk aku kt shah alam - 2 hari
jd photographer untuk MSSM bola jaring - 4 hari
wedding kk aku blah pengantin llaki kt kedah - 3 hari


 bnyk sgt aku nk share ngn korang ni.
aku akan post satu2 k?
sume gmba2 yg menarik korang bley tgk kt blog gallery aku yea.
sangat2 penat dan bermacam2 perasaan menyelubungi hati.
tp at the same time, i enjoyed my self.
itu yg penting.
:)




dlm mse yg sme, aku nk berterime kasih bnyk2 kpd sumeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
bloggers yg datang melawat blog2 aku wlaupn aku xde di sisi laptop+internet ku ini selame 9 hari.
personal blog


gallery blog



tq so much!
aku akan post entry yg pertame mlm ni k?
and sorry sgt cuz da lame x update blog.
tnx!
:D